Zomers tuinieren met Stihl: vier tips voor tuinklussen in de zomer

20 Jun 2024
Zomers tuinieren met Stihl: vier tips voor tuinklussen in de zomer

Ook in de zomer is er genoeg te doen in jouw tuin. Wat dacht je van gras maaien of de planten verzorgen. Benieuwd welke klussen je in jouw tuin kunt oppakken? En welk Stihl gereedschap jou daar bij gaat helpen? We zetten ze voor je op een rij.

Gras maaien

Ook in de zomer moet je het gras bijhouden. Maai het echter niet te kort. De instraling van de zon op de bodem droogt de aarde uit en geeft dorre plekken in het gras. Als je het gras maar een paar centimeter langer houdt hoef je minder water te geven. Bij Kraakman Tuinmachines vind je diverse grasmaaiers om jouw gazon perfect te houden. Je kunt aan de slag met de traditionele handmaaiers, zowel elektrisch als op benzine. Of kies voor een gemakkelijke zitmaaier of Stihl robotmaaier.

Snoeien en plukken

Dit is een klus waar je blij van wordt! Snoei jouw mooie zomerbloeiers en zet ze in een vaas. Door te snoeien, help je de plant haar energie te stoppen in het aanmaken van nieuwe knoppen. Zo geniet je langer van jouw planten, ook van de eenjarige bloeiers. De snoeischaren van Stihl zijn ergonomisch ontworpen zodat je gemakkelijk met één hand aan de slag kunt.

Let wel op: snoei niet tijdens een hittegolf of extreem hete dagen.

Oogsten

Heb je een moestuin met courgettes, bonen, wortels of sla? Dan kun je beginnen met oogsten. Ook kersen, aardbeien, bessen en frambozen zijn nu helemaal rijp. Ga aan de slag met lekkere recepten zoals soep en gebak. Het overschot vries je in, zodat je het hele jaar door van jouw zomerse moestuin kunt genieten.

Bemesten

Om jouw planten mooi te houden, hebben de planten ook in de zomer voeding nodig. De ideale dag om te bemesten is voor een regenachtige dag. Met een plantenspuit van Stihl bemest je zelfs op de moeilijk bereikbare plekken.

Ook jouw gazon kun je in de zomermaanden 1 à 2 keer bemesten met speciale gazonmest. Zo blijft jouw gras extra gezond en blijft het die mooie groene kleur houden.

 

Klaar voor een perfecte tuin, ook in de zomer?

Met deze stappen en de tools van Kraakman Tuinmachines blijft jouw tuin ook in de zomer mooi in bloei. Voor persoonlijk advies of om het gereedschap te vinden dat bij jou past, staan we voor je klaar. Bezoek onze webshop of neem contact op via 085 – 08 01 902 of mail naar info@kraakmantuinmachines.com.

 

Misschien ook interessant: