Kun je STIHL Accu-gereedschap gebruiken in de regen?

23 Jun 2024
Kun je STIHL Accu-gereedschap gebruiken in de regen?

Met het wisselvallige weer in Nederland kan tuinieren een uitdaging zijn. Regen is bijna een vast onderdeel van het tuinieren. Een veelgestelde vraag is of STIHL accu-gereedschap veilig is te gebruiken in de regen. Benieuwd naar het antwoord en tips voor veilig gebruik van je STIHL apparatuur onder natte omstandigheden? Lees dan gauw verder.

 

Bescherming in weer en wind

De meeste moderne STIHL accu-gereedschappen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen regen. Alle Stihl AP-systemen met het ‘regen-icoon’ in de catalogus, kunnen gebruikt worden in de regen. De gereedschappen uit het STIHL AP-systeem hebben een IPX4-classificatie, wat betekent dat ze beschermd zijn tegen spatten uit alle richtingen. Dit maakt ze veilig te gebruiken in lichte regenbuien of vochtige omgevingen.

 

Tips voor gebruik bij regen

  1. Droogmaken na gebruik: Zorg ervoor dat je na het gebruik in de regen de accu en het gereedschap goed maakt. Dit helpt om eventuele schade door vocht te voorkomen en verlengt de levensduur van je gereedschap.
  2. Veilig opladen: Laad je accu's altijd op in droge omstandigheden. Opladers en natte omstandigheden zijn geen goede combinatie; ze kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken en schade aan je oplader en accu's veroorzaken.
  3. Controleer de gebruiksaanwijzing: Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke STIHL gereedschap. Hierin staan vaak de details over hoe het apparaat veilig kan worden gebruikt en onderhouden, inclusief het gebruik in natte omstandigheden.
  4. Vermijd extreem weer: Hoewel STIHL AP-gereedschap regenbestendig is, is het verstandig om gebruik bij hevige regen of storm te vermijden. Dit kan niet alleen de prestaties van het gereedschap beïnvloeden, maar ook je eigen veiligheid in gevaar brengen.

 

Onderhouden en opbergen

Naast het juiste gebruik in de regen, is regelmatig onderhoud essentieel om je STIHL gereedschap in topconditie te houden. Reinig je gereedschap regelmatig en bewaar het op een droge plaats. Dit voorkomt ophoping van vuil en roest, wat de functionaliteit en levensduur kan aantasten.

Lees hier meer over het onderhouden van jouw Stihl tuingereedschap.

 

In de regen aan de slag?

Ja, je kunt STIHL accu-gereedschap dus gewoon gebruiken in de regen. Mits het gaat om gereedschap met een IPX4-classificatie uit het STIHL AP-systeem. Volg altijd de richtlijnen voor veilig gebruik en onderhoud om ervoor te zorgen dat je gereedschap betrouwbaar blijft, zelfs in natte omstandigheden.

Kijk hier voor alle accu tuinmachines van Stihl en andere merken.

 

Misschien ook interessant: