Veilig en efficiënt werken met een kettingzaag

25 Feb 2020
Veilig en efficiënt werken met een kettingzaag

Veilig en efficiënt werken met een kettingzaag


Bij Kraakman Tuinmachines draait alles rond productveiligheid. Uw kettingzaag is reeds uitgerust met heel wat technologische snufjes om uw veiligheid te garanderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen en met onderstaande tips werkt u tegelijk veilig én efficiënt in de tuin of in het bos.

Beschermen van hoofd, ogen & oren
Gezichts- en gehoorbeschermers zijn cruciaal om uw ogen en oren te beschermen tegen motorgeluiden, spaanders en splinters. Bij STIHL vindt u een groot assortiment voor de meest uiteenlopende toepassingen, van veiligheidsbrillen met UV-bescherming tot een individueel instelbare helm-set.

Handbescherming
Voor het tillen van zware gewichten zijn slipvaste veiligheidshandschoenen met snijbescherming onontbeerlijk. De STIHL werkhandschoenen voldoen aan de meest uiteenlopende eisen. Naargelang het type bieden ze bescherming tegen onder andere snijwonden, wind, water, koude, doornen of zijn ondoorlaatbaar voor olie.

Voetbescherming
De STIHL speciale kettingzaaglaarzen bieden in de eerste plaats steun en bescherming tegen snijwonden en de nodige bescherming bij het hanteren van een kettingzaag. Deze stevige laarzen zijn voorzien van een stalen kap en een inzetstuk voor maximale snijbescherming. Het ergonomisch ontwerp, de hoogwaardige materialen en de uiterst veilige antislipprofiel-zool, garanderen draagcomfort.

Bovenlichaam & benen beschermen
Bij bos- en bosbouwwerkzaamheden is het zeker van belang om veiligheidskleding te dragen die voldoende snijbescherming biedt. De persoonlijke veiligheidsuitrusting van STIHL zit erg comfortabel en behoudt de bewegingsvrijheid, dankzij de elastische materialen, die tegelijk beschermen tegen water, wind en koude. Individueel regelbare ventilatieopeningen zorgen voor een optimale lichaamstemperatuur. De snijbestendige inzetstukken zijn speciaal ontwikkeld, zodat ook de lichtste pakken uitstekende bescherming bieden.

Hoe goed u ook beschermd bent, geen enkele persoonlijke veiligheidsuitrusting geeft u garantie tegen letsel. Het is ook geen vervanging voor een veilige werkmethode.

Gelieve daarom altijd aandachtig zowel de gebruiksaanwijzing van de veiligheidsuitrusting als die van de kettingzaag te lezen. Voor gedetailleerde vragen over uw persoonlijke veiligheidsuitrusting en andere veiligheidsaccessoires, kunt u altijd terecht bij Kraakman Tuinmachines, uw official STIHL dealer.

Bent u ook opzoek naar een nieuwe kettingzaag? Op onze pagina kettingzagen vindt u alle informatie.

Benzine kettingzagen voor huis en tuin
Benzine kettingzagen voor land- en tuinbouw
Benzine kettingzagen voor bosbouw

More articles