Drie tips voor een stralende tuin met hogedrukreinigers van Stihl

03 Apr 2024
Tips voor het schoonmaken met een Stihl hogedrukreiniger

Het buitenseizoen staat voor de deur. De tuinmeubels uit de schuur, voorjaarsplanten in de tuin en… groene aanslag op de tegels. Het is jaarlijks een tijdrovend klusje. Maar niets geeft zoveel voldoening als het schoonspuiten van groene aanslag. De hogedrukreinigers van Stihl zorgen voor een stralende tuin. Maar hoe ga je aan de slag? Waar begin je en wat is de juiste techniek?

 

Tip 1: zorg voor het juiste model

Ieder apparaat heeft zijn eigen kenmerken en instellingen die het geschikt maken voor diverse taken. De een is beter voor hardnekkig vuil en met de ander is het ook mogelijk een voertuig te reinigen of voor het opspuiten van jouw tuinmeubelen. Er zijn diverse Stihl hogedrukreinigers met ieder eigen kwaliteiten. Ook biedt Stihl een reeks accessoires en opzetstukken, zoals een speciale reinigingsset voor voertuigen of terrasreiniger. Het gebruik van de juiste tool voorkomt schade en zorgt ervoor dat u het meeste uit uw machine haalt.

 

Tip 2: bereid het oppervlak voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt zeker voor het schoonmaken van uw tuin met een hogedrukreiniger. Begin met het verwijderen van losse voorwerpen en tuinmeubilair uit de te reinigen gebieden. Vergeet niet de ramen en deuren te sluiten om te voorkomen dat water en vuil naar binnen spatten. Plan uw schoonmaakronde niet op een dag dat het hard waait. Dat voorkomt dat water en vuil overal heen waaien. Door systematisch te werk te gaan en van boven naar beneden te reinigen, voorkom je dat de schoongemaakte oppervlakken opnieuw vuil worden.

 

Tip 3: gebruik de juiste techniek

Is er een juiste techniek voor het gebruik van een hogedrukreiniger? Ja, zeker om schade te voorkomen. Houd het spuitstuk op een veilige afstand van het oppervlak, begin met een afstand van ongeveer 30cm. Beweeg de lans in gelijkmatige, overlappende stroken voor een zo strak mogelijk resultaat. De Stihl reinigers zoals de Stihl autoshampoo of Stihl universele reiniger zijn speciaal ontworpen voor het gebruik met hogedrukreinigers. Dit kan helpen om het vuil sneller op te lossen zonder extra druk uit te oefenen, wat vooral handig is voor kwetsbare oppervlakken.

Tover jouw tuin om tot een plek waar het heerlijk vertoeven is. Bij Kraakmantuinmachines.com vind je compacte en veelzijdige hogedrukreinigers van onder andere Stihl. Geschikt om jouw tuintegels, tuinmeubels en voertuigen binnen de kortste keren weer mooi schoon te maken. Vind bij ons het beste online aanbod. Vragen? Neem contact op via info@Kraakmantuinmachines.com of bel naar 085-0801902.

Misschien ook interessant: