De juiste bladblazer kopen? Ons advies!

16 Feb 2024
De juiste bladblazer kopen? Ons advies!

De juiste bladblazer kopen? Ons advies!

Het opruimen van blad komt niet alleen in het najaar voor wanneer het blad valt. Bij snoeiwerkzaamheden in het voorjaar en in een warme zomer valt er door de droogte ook blad. Een bladblazer komt dus het gehele jaar van pas.

Bent u van plan een bladblazer te gaan kopen? Waar moet u op letten bij het kopen en vergelijken van bladblazers en welke bladblazer past het beste bij uw situatie? We zetten de mogelijkheden voor een goed advies op een rijtje.

 

De juiste bladblazer is afhankelijk van uw situatie

Heeft u een tuin of erf met een heg en bomen of bijvoorbeeld een tuin met alleen lage beplanting? In elke situatie heeft u te maken met bladresten en snoeiafval. Heeft u veel blad waardoor u enkele uren bezig bent met blazen of is het klusje zo geklaard? De juiste bladblazer hangt dan ook nauw samen met uw situatie.

 

Een handgedragen bladblazer voor de kleine klus

Heeft u een doorsnee tuin en valt de hoeveelheid blad mee? Dan is een hand gedragen bladblazer voldoende.

Als officiële dealer van het merk Stihl biedt Kraakman Tuinmachines een ruime keuze aan krachtige benzine, accu en elektrisch aangedreven bladblazers.

 

Een rug gedragen bladblazer voor de grotere klus

Bij langdurig gebruik van uw bladblazer is een rug-gedragen bladblazer een comfortabele en ergonomische keuze. De krachtbron (brandstoftank) draagt u op de rug en de blazer in uw hand. Hierdoor wordt voorkomen dat u ‘lange armen’ krijgt, omdat u de bladblazer lang moet dragen.

Voor de groenprofessional of particulier met een grote tuin of perceel raden wij de ruggedragen benzine bladblazer sowieso aan. U moet immers niet alleen meer blazen, maar ook veel lopen. Een juiste verdeling van het gewicht is hierbij dan ook erg prettig. Bovendien biedt deze oplossing doorgaans meer blaascapaciteit mogelijkheden.

Wilt u direct uw blad verzamelen? Dan is een bladzuiger of bladblazer met zuigfunctie ideaal. Standaard is de bladzuiger ook in te zetten als bladblazer, dus hier heeft u geen andere machine voor nodig. Zorg dat het blad op een hoop of meerdere hopen ligt. In een mum van tijd zuigt u de bladeren op en kunt u de bladeren op een composthoop gooien of in een GFT container. Deze bladzuigers zijn zowel als benzine als elektrisch aangedreven variant verkrijgbaar.

TIP: er zijn diverse accessoires verkrijgbaar voor bladblazers en bladzuigers om het werk nog aangenamer te maken.

 

Een bladblazer op accu

Tuinmachines op accu zijn de laatste jaren erg populair geworden. Niet alleen voor de particulier, maar ook voor de professionele gebruiker. Dit geldt ook voor de accu bladblazer.

Deze opmars van accu tuinmachines zoals bladblazers op accu wordt gekenmerkt door een aantal voordelen:

  • Stil voor de gebruiker en leefomgeving
  • Minstens zo krachtig als benzine aangedreven tuinmachines
  • Milieuvriendelijk, want er komen geen schadelijke gassen vrij
  • Gebruiksvrijheid door draadloos werken
  • Geen brandstoflucht in uw schuurtje of opslag

 

De juiste accu keuze

Indien u kiest voor een bladblazer op accu, dan is het van belang dat u ook de juiste accu heeft. Het soort accu is afhankelijk van de gebruiksduur. Bij een grotere klus is het bijvoorbeeld handig om een zwaardere accu (uit de professionele serie) te hebben. Zo staat u nooit voor verrassingen.

De exacte accuduur is ook afhankelijk van het gebruik van de bladblazer. Werkt u continu op vol vermogen, dan zal de accu sneller leeg zijn dan wanneer u op normaal vermogen blaast.

TIP: Heeft u bijvoorbeeld meerdere Stihl accu machines die u na elkaar wilt gebruiken? Kies dan voor een extra accu en snellader, zodat u uw werk niet hoeft te onderbreken.

Voor zowel het particuliere als professionele accu aangedreven aanbod is een accu serie verkrijgbaar die onderling uitwisselbaar is. Eerder zetten we al de mogelijkheden en keuzes voor de juiste accu op een rijtje. Lees hier meer over de juiste accu keuze: ‘Een Stihl tuinmachine op accu – Welke accu moet ik kiezen?’.

 

Bladblazers in diverse maten, van groot tot klein.

Zoals gezegd is de keuze in bladblazers groot en zijn ze verkrijgbaar in diverse formaten. Van een kleine en compacte bladblazer tot een zwaardere rug-gedragen bladblazer. De capaciteit van een bladblazer wordt uitgedrukt in kubieke meter per uur (m3 per uur) gecombineerd met de luchtsnelheid. De luchtsnelheid wordt uitgedrukt in meter per seconde.

Logisch is dat een professionele gebruiker veelal een bladblazer kiest met een hoge capaciteit. Er moet immers veel werk verzet worden in korte tijd en een groot gebied worden bereikt. Voor de snellere klus rondom het huis is een handgedragen bladblazer een perfecte hulp bij.

 

Kraakman Tuinmachines helpt u graag met uw keuze voor de juiste bladblazer met onze top 3 binnen het betrouwbare aanbod bladblazers. Hieronder vergelijkt u de diverse types. 

Handgedragen bladblazers

 

Handgedragen accu bladblazers

 

Rug gedragen benzine bladblazers

Advies nodig voor de juiste bladblazer of bladzuiger?

We zijn ons er van bewust dat de mogelijkheden groot zijn en daarom staan we u ook graag te woord als u er online niet uit komt. Bezoek onze vestigingen of stuur een e-mail naar info@agrituinmachines.nl met uw vraag. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen met de specialisten van Kraakman Tuinmachines via 085 - 0801902.

Meer van onze tips & adviezen leest u hier.

 

Kraakman Tuinmachines voor particulier en professional

Het ruime en scherp geprijsde aanbod van Kraakman Tuinmachines biedt volop keuze voor de particulier, maar ook voor de professional.

Met onze 11 vestigingen is een goed advies altijd in de buurt. Bovendien kunt u bij Kraakman Tuinmachines ook terecht voor onderhoud en reparatie van uw tuin- en parkmachines.

Tot ziens bij Kraakman Tuinmachines, uw groenspecialist!

More articles