Een Stihl tuinmachine op accu – Welke accu moet ik kiezen?

16 Feb 2024
Een Stihl tuinmachine op accu – Welke accu moet ik kiezen?

Een Stihl tuinmachine op accu – Welke accu moet ik kiezen?

De vraag naar accu tuinmachines of draadloos tuingereedschap is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit geldt ook voor de machines van Stihl, waar Kraakman Tuinmachines officiële dealer van is.

De voordelen van accu machine

Stil voor uzelf en de omgeving

  • Krachtig – doet niet onder voor benzine aangedreven machines
  • Licht van gewicht
  • Geen brandstof luchtjes tijdens en na de klus
  • Onderhoudsarm – lage operationele kosten

De gerenommeerde naam en kwaliteit van Stihl is ook in het accu segment doorgevoerd.

Het uitgangspunt van accumachines is dan ook onvoorwaardelijke betrouwbaarheid, zonder kwaliteits- en capaciteitsverlies ten opzichte van brandstof aangedreven tuingereedschap. De keuze van de juiste accu speelt hier een belangrijke rol in.

Kraakman Tuinmachines zet voor u de zaken op een rijtje waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een accu van uw draadloos aangedreven tuingereedschap.

De Stihl accu’s

De accu’s van Stihl zijn allen op basis van 36V (Volt) spanning. Hierdoor zijn hoge elektrische stromen mogelijk, maar blijven accu’s licht van gewicht.

Zowel voor de particuliere als professionele productlijn is een accu-serie verkrijgbaar. Hier begint dus al de eerste keuze die gemaakt moet worden: gaat u een particuliere machine voor lichtere werkzaamheden om het huis of erf of kiest u een professionele machine voor het zwaardere en dagelijks gebruik?

Stihl COMPACT

Het Stihl COMPACT accusysteem leent zich voor de lichtere machines die voor particulier gebruik rondom het huis geschikt zijn. Deze productserie is te herkennen aan de AK-typering.

Beschikbare types: AK10, AK20, AK30.

Deze lichte lithium-ion-accu’s leveren een constant accu vermogen, waarbij de AK10 het lichtst is en de AK30 het zwaarst. In combinatie met de AL101 standaard lader of AL300 of AL500 snelladers zijn deze accu’s op te laden.

Stihl PRO

Het Stihl PRO accusysteem is voor de machines met een hogere capaciteit en daarmee geschikt voor de groenprofessional. Deze accu-serie is te herkennen aan de AP-typering.

Beschikbare types: AP100, AP200, AP300 en AP300S.

Deze krachtige lithium-ion-accu’s leveren een constant accu vermogen. Hierbij is de AP100 de lichtste variant en de AP300 de krachtigste variant. Bij kettingzagen zoals de MSA 220 raden we de AP300S accu aan voor extra vermogen.

In combinatie met de AL101 standaard lader of AL300 of AL500 snelladers zijn deze accu’s op te laden.

Bent u op zoek naar veel accu capaciteit voor langdurige werkzaamheden? Een rug gedragen accupack biedt hiervoor uitkomst. Een groenprofessional gebruikt de machines vaak voor langere tijd per dag, waardoor een rug gedragen accu de meest ergonomische oplossing is.

Bekijk hier het volledige aanbod aan accu’s, laders en toebehoren.

Laders

Gebruikt u uw machine voor lichte en kortdurende werkzaamheden waarbij 1 acculading voldoende is? Gebruik dan de AL 101 standaardlader.

Met meerdere accu’s aan de slag en snel opladen? Kies dan de AL 300 of de extra krachtige AL 500 snellader van Stihl. In de tijd dat u de ene accu gebruikt, kunt u de andere opladen!

AL 101 standaard laderAL 300 snelladerStihl AL 500 snellader

De Stihl AL 101 standaard lader en de AL 300 en Al 500 snellader

Laadtijden voor Stihl AP Accu’s

Hoelang kan ik werken met een accu?

Dit is enerzijds afhankelijk van de duur van de klus in uw tuin of groenproject en anderzijds ook van de capaciteit van de machine. Onderstaande overzichten geven u een betrouwbare indicatie van de accuduur per machine.

Keuzewijzer Stihl Compact Accu's

Keuzewijzer Stihl Compact accu's.

Tuinmachine accu's

More articles