De juiste manier om je heg te snoeien

16 Feb 2024
De juiste manier om je heg te snoeien

Het is noodzakelijk om een aangepaste machine te kiezen om uw heggen en heesters te onderhouden en te snoeien. De professionals van Kraakman Tuinmachines staan klaar om u daarbij te adviseren.

Zo aan het eind van mei, begin juni is het tijd om snelgroeiende hagen te snoeien. Voorbeelden van deze hagen zijn de liguster, beuk, haagbeuk, laurierkers en coniferen zoals taxus. Je kunt nu ook de buxus in model snoeien. Het is aan te raden om dit voor de langste dag, 21 juni, te doen. In september-oktober is het opnieuw tijd om te snoeien.

In een mooi verzorgde tuin staan vaak perfect gesnoeide hagen of buxusboompjes. Het vraagt wel wat werk om die in vorm te houden, maar het resultaat is al die moeite meer dan waard. In onze collectie heggenscharen hebben wij voor elke uitdaging het perfecte gereedschap.

Om middelhoge hagen mooi in vorm te houden, is het nodig ze meerdere keren per jaar te snoeien. Dat doe je best in het voorjaar (voor de langste dag) en het najaar (september of oktober). Voor sierheggen in ‘vormsnoei’ en ‘vormgroei’ zijn vooral dichtbegroeide hagen en bomen geschikt.

Veilig hoge hagen snoeien
Net als alle hagen, moet je ook hoge hagen snoeien om ze in vorm te houden. Door de hoogte kan dat al snel een gevaarlijke klus worden. Daarom is het belangrijk om veilig te werk te gaan. Gebruik bijvoorbeeld een heggenschaar op steel. Daarmee pak je zelfs de hoogste haag op een veilige en efficiënte manier aan.

Misschien ook interessant: