Duurzaam tuinieren met Stihl Tuingereedschap

23 May 2024
Duurzaam tuinieren met Stihl Tuingereedschap

Duurzaam tuinieren is een trend we steeds meer horen. Het draait om het minimaliseren van de impact op het milieu en het bevorderen van de biodiversiteit in je eigen achtertuin. Bij Kraakman Tuinmachines helpen we daar graag aan mee. Bij ons vind je een breed scala aan Stihl tuingereedschap dat zowel efficiënt als milieuvriendelijk is. In deze blog lees je 6 tips om duurzaam aan de slag te gaan met Stihl tuingereedschap.

 1. Kies voor gereedschap op accu

Stihl biedt een uitgebreide lijn accu-aangedreven tuingereedschap dat een uitstekend alternatief vormt voor traditionele benzine-aangedreven machines. Deze gereedschappen zijn niet alleen stiller, maar stoten ook geen schadelijke uitlaatgassen uit. Dat draagt weer bij aan een schonere en gezondere omgeving.

Voordelen van Stihl accu-aangedreven gereedschap:

 • Ze zijn zeer milieuvriendelijk zonder directe uitstoot van broeikasgassen;
 • Een machine op accu is stiller en geeft dus minder geluidsoverlast voor jou en je buren;
 • Door minder bewegende delen en is er geen noodzaak voor olie of benzine en heb je dus lagere onderhoudskosten van jouw machines op accu.

Bekijk alle accu tuinmachines in onze webshop.

 1. Gebruik efficiënte bewateringssystemen

Water is een kostbare hulpbron, vooral in periodes van droogte. Door efficiënte bewateringssystemen te gebruiken, zoals druppelbevloeiing en regenwateropvang, kun je water besparen en je planten toch van voldoende vocht voorzien.

Tips voor waterbesparing:

 • Druppelirrigatie zorgt voor een gerichte en gelijkmatige waterverdeling direct bij de wortels van de planten;
 • Met een regenwaterton vang je regenwater op om jouw planten water te geven in droge periodes.

 1. Composteer tuinafval

In plaats van tuinafval weg te gooien, kun je het composteren en hergebruiken als natuurlijke meststof voor je tuin. Dit vermindert afval en verrijkt de bodem met essentiële voedingsstoffen.

Hoe werkt composteren?

 • Verzamel bladeren, grasresten, snoeiafval en keukenafval zoals fruit- en groenteschillen;
 • Zorg voor een goede mix van groen (stikstofrijk) en bruin (koolstofrijk) materiaal;
 • Keer de composthoop regelmatig om, zodat je zuurstof toevoegt en het composteerproces versnelt.

 

 1. Kies voor duurzaam tuingereedschap

Stihl tuingereedschap staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardig gereedschap, verminder je de noodzaak om gereedschap vaker te vervangen. Dat zorgt voor minder afval en een duurzamer gebruik van grondstoffen.

Kraakman Tuinmachines en duurzaamheid:

 • De gereedschappen van Stihl zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan;
 • Bij ons krijg je complete ondersteuning. Wij bieden regelmatig onderhoud en reparatieservices om de levensduur van je gereedschap te verlengen.

 

 1. Plant inheemse planten

Plant dus wilde soorten die al eeuwenlang in Nederland groeien. Inheemse planten zijn aangepast aan het lokale klimaat en de bodemomstandigheden. Daardoor hebben ze minder water en onderhoud nodig. Bovendien ondersteunen ze de lokale biodiversiteit door voedsel en onderdak te bieden aan inheemse dieren.

Voordelen van inheemse planten:

 • Ze zijn aangepast aan de lokale omstandigheden, dus hebben ze minder water en bemesting nodig;
 • Ze ondersteunen de biodiversiteit zoals insecten, vogels en andere dieren.

 

 1. Mulchen voor een goede bodemgezondheid

Mulchen is een effectieve manier om de gezondheid van de bodem te verbeteren en water te besparen. Het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren.

Tips voor mulchen:

 • Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of bladeren;
 • Breng een laag van 5-7 cm mulch aan rond de basis van planten, maar vermijd direct contact met de stam om rot te voorkomen.

 

En nu duurzaam aan de slag!

Duurzaam tuinieren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met het juiste gereedschap en enkele eenvoudige aanpassingen kun je een grote impact hebben op het milieu. Door te kiezen voor accu-aangedreven gereedschap, efficiënt watergebruik, composteren, en het planten van inheemse planten, draag je bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Met Stihl tuingereedschap ga jij duurzaam aan de slag. Voor meer informatie over duurzaam tuinieren en het beste Stihl tuingereedschap, kun je contact opnemen met onze experts via info@kraakmantuinmachines.com.

Misschien ook interessant: