ELIET E401  VERTICUTEERMACHINE
ELIET E401 VERTICUTEERMACHINE
€1.355,00

ELIET E401 VERTICUTEERMACHINE

1 - 2 dagen
€1.355,00
Incl. btw
€1.119,83
Excl. btw

Productomschrijving:

Met zijn werkbreedte is de ELIET E401 uiterst geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Zijn robuuste bouw maakt hem onverslijtbaar. Net als alle andere verticuteermachines, is deze ook gewapend met een stel ELIET Permanent Puntige Messen™. De machine i
Lees meer

Product informatie

ELIET E401 Verticiteermachine

STEVIG CHASSIS

Zelfs al is deze E401 de kleinste verticuteermachine uit het ELIET programma, toch is hij in staat tot grootste prestaties. Bij veel voorkomende toepassingen zoals in verhuur wordt deze verticuteermachine dan ook vaak op de proef gesteld. Zijn robuuste bouw is dan ook een garantie voor zijn duurzaamheid. Zowel voor de veiligheid van de bediener, maar ook om omstaanders van mogelijke steenslag te behoeden, werd de messenas opgehangen in een dikke stalen behuizing.

VASTE MESSEN

Een ELIET verticuteermachine met 40 cm werkbreedte beschikt over een rotor waarop 14 vaste messen zijn gemonteerd. Elk mes heeft twee mespunten waardoor bij elke omwenteling van de as het mes twee maal een harkbeweging maakt. De messen zijn bovendien in spiraal gemonteerd zodat ze niet steeds gelijktijdig de grond raken, waardoor het losrukken van grasstruiken vermeden wordt.

 

GROTE WIELEN

De E401 beschikt over wielen met een diameter van 20 cm. Grote wielen lopen veel lichter en zijn minder gevoelig voor de oneffenheden van het terrein. De nylon velgen zijn stootvast, en de rollagers zijn daarenboven behoorlijk ongevoelig voor zand en stof die bij het verticuteren vrij komt.

TRAPLOZE VOORWIELEN

Bij de voorwielen is de instelling traploos. Doordat de hoogteregeling op elk voorwiel afzonderlijk moet ingesteld worden, bent u  ook zeker dat de messenas over de gehele werkbreedte de juiste diepte-instelling heeft.

DIEPTEINSTELLING ACHTERWIELEN

Bij de hoogteregeling van de achterwielen kunt u kiezen uit enkele vaste standen. Dankzij deze dubbele regelmogelijkheid kunt u de messen volledig opslijten.

RUIME OPVANGZAK

Wie efficiënt verticuteert, haalt zich een hoop opruimwerk op de hals. ELIET steekt een helpende hand toe met de opvangzak op de E401. De brede vangopening zorgt voor een goede vulling van de zak. De ruim 60 L inhoud van deze opvangzak kan het mos van enkele 10-tal meter opvangen. Zo spaart men handig het lastige karwei van het opruimen uit.

RUBBER SPATLAP

Ook als men zonder opvangzak werkt moet het grote volume uitgeharkte mos vlot van onder het chassis komen, zonder echter de bediener bloot te stellen aan de projectie van de messen. De goed gedimensioneerde rubber spatlap vangt dan ook alle opspattende stof en zand doeltreffend op.

VERTICALE RIEMSPANNING

Een probleemloze werking jaar na jaar was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de verticale riemspanning. Dankzij dit systeem behoudt de riem ook in werking haar natuurlijke vorm. Zo treed nauwelijks slijtage van de riem op, wat haar levensduur aanzienlijk verlengt.

NEERKLAPBAAR STUUR

De duwboom van de machine kunt u gemakkelijk dichtklappen. Zo neemt de Eliet E401 niet veel plaats in beslag in uw garage of bergruimte, of in het kofferruim van uw auto.

SPECIFICATIES

Motorkeuze                                      5,0 pk Honda GP160

Werkbreedte                                    400 mm

Permanent Puntige Messen™   Ja

Vaste messen (aantal/dikte)      14 / 3 mm

Losse messen (aantal/dikte)      26 / 2,5 mm

Double Cut™ messen                     24 / 1,5 mm

Mesontkoppeling                            Verticale riemspanning

Duwboom                                       Plooibaar

Opvangbak/-zak                              60 L

Diepte-instelling                              vooraan: Traploos achteraan: 2 standen

Chassis                                           Staalplaat 2 & 3 mm

Transmissie                                     V-riem

Gewicht                                           40 kg

Specificaties

Motor:Honda
Gazons tot ... (m2):
Werkbreedte (cm):400
Werkdieptebereik (mm):
Opvangbox:Ja
Motortype:GP 160
Cilinderinhoud (cm3):
Nominaal vermogen/-toerental (kW):3,7 kW
Nominaal vermogen/-toerental (W):
Gewicht (kg):40
Gegarandeerd geluidsniveau Lwa (db(A)):
Gemeten geluidsdrukniveau Lpa (db(A)):
Onzekerheidsfactor geluidsdrukniveau Kpa (db(A)):
Trillingswaarde ahw(m/s2):
Onzekerheidsfactor K (m/s2):
Instelling van de werkdiepte aan de duwstang:
Ventilatorwals:

Je beoordeling toevoegen


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »