Terug naar overzicht Hoeveel werk kan je verzetten met een accumachine
Blog / 25 Feb 2020

Hoeveel werk kan je verzetten met een accumachine


Of je nu heggen snoeit, graskanten maait, bladeren ruimt of hout zaagt; met de lichte, stille en krachtige STIHL accumachines ben je klaar voor elke uitdaging in de tuin. De innovatieve Lithium-ion accu vormt het hart van elke accumachine. STIHL is één van de weinige fabrikanten die zelf accu´s en EC-elektromotoren ontwikkelt. Zo kunnen we de werking van de elektromotor, het vermogen en de energiecapaciteit van de accu´s, perfect op elkaar afstemmen. Het assortiment STIHL accumachines bestaat uit 4 families:

AI - accumachines met geïntegreerde accu voor kleinere tuinen.
Voor creatieve en spontane tuinklussen zijn de AI accumachines, met geïntegreerde accu, ideaal. Maar hoeveel buxusbollen kan je hiermee snoeien of hoeveel vierkante meter tuinpad kan je bladvrij maken? Onderstaande tabellen geven een inschatting van de autonomie van onder andere onze heggenschaar, bladblazer of kantenmaaier met geïntegreerde accu, alsook van de accu gras- en buxusschaar HSA 25.

AS - accumachines voor het incidentele tuinonderhoud.
De accumachines van het AS systeem zijn hier perfect voor. Een betrouwbare wisselaccu levert alle nodige energie. Het grote voordeel van de accusystemen is dat je éénzelfde accu in alle machines van hetzelfde systeem kunt gebruiken.

AK - accumachines voor middelgrote tot grote tuinen.
Dit systeem heeft meer accukracht in huis dan de machines met geïntegreerde accu en is ideaal voor grotere tuinen. Maar hoeveel houtsneden kun je met een volledige lading maken? Kun je alle graskanten van je gazon in één keer maaien? Het AK Systeem maakt gebruik van accu's van het type AK, die dankzij de uniforme vorm in elke accumachine passen van het AK systeem. Met deze machines kun je, afhankelijk van de energiecapaciteit, een stuk meer werk verzetten.

AP - accumachines voor grote tuinen en professioneel gebruik.
Deze accumachines hebben een nog langere looptijd. Ze maken namelijk gebruik van AP of AR accu's, die een nog hogere energiecapaciteit hebben.

Wens je hulp bij het kiezen van de meest geschikte machine, accu of lader voor jouw noden? Vraag gerust meer informatie bij Kraakman Tuinmachines, jouw official STIHL dealer. Wij staan je met plezier te woord!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »